Sertleşme Sorunu Tedavisi

Sağlık hem erkek hem de kadın için önemlidir. Sağlık denildiğinde akla birçok sorun geliyor olsa da evli çiftlerden herhangi birinin yaşadığı cinsel işlev bozukluğu her iki tarafı da yakından ilgilendireceği için bu sorun üzerinde daha detaylı durmak gerekiyor. Kadınlarda cinsel işlev bozukluğundan bahsettiğimizde cinsel isteksizlik ilk sırada yer alıyor olsa da erkeklerde Sertleşme Sorunu en sık görülen durumlar arasında yer alır. Tüm dünyada yaygın olarak görülen bu sağlık sorunu özellikle 40’lı yaşlarda ortaya çıkmaya başlar. Bazı tetikleyicilerin bu duruma sebebiyet vermesinin yanı sıra kronik rahatsızlıklardan kaynaklandığı da bilinmektedir. Örneğin sigara sertleşme sorununda önemli bir faktördür. Ya da kalp hastalığı olan kişilerde bu durumun görülme ihtimali daha yüksektir.

Neredeyse erkeklerin yarısının en az bir kez yaşadığı bu problem, yaşam kalitesini önemli derecede etkilemektedir. Sertleşme bazen hiç olmadığı gibi bazen de yeterli süreye sahip olmayabilir. Türkiye’de % 69 oranında olan bu sağlık probleminin ciddi olduğunu ve müdahale edilmesi gerektiğini belirtmeden geçmemek gerekiyor.

Sertleşme problemine neden olan en önemli sorunlardan birisinin sigara olduğunu yukarıda belirtmiştik. Bu nedenle özellikle ileriki yaşlarda sigara kullanan kişilerin bu durumla karşılaşma ihtimali çok daha fazladır. Sertleşme problemi beraberinde erken boşalmayı da getirmektedir. Bu durumun ise psikolojik etkileri çok daha ağır olacaktır. Cinsellik erkekler için bir güç olduğundan dolayı erkek cinsel yaşamda yeterli süreyi tutturamadığında kendisini daha güçsüz ve acil hissetmeye başlayacak ve bu durumun oluşturduğu kaygı hastalığın daha fazla ilerlemesine neden olacaktır.