ARAÇ SAHİPLERİNİN MASRAFLARINI HAFİFLETECEK ÇÖZÜM!

Ülkemizde e-ticaret sitelerini kullanarak alışveriş yapan kişi sayısı 10 milyonu aştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre internet kullanan her dört kişiden biri internet üzerinden alışveriş yapıyor.

İnternet üzerinden en çok satın alınan ürün kategorilerine baktığımız zaman ise elektronik ürünler ve tekstilin ilk sıralarda yer aldığını görüyoruz. Son zamanlarda otomotiv sektöründe büyük bir pazara sahip olan yedek parçalar da internet üzerinden satışı en çok yapılan ürünler arasına girmeye başladı.

Her gün yüzlerce otomobil arızalanıyor ve birçok parçası deforme oluyor, dolayısıyla yedek parçaya olan talebin fazlalığı bu ürünlerin internet üzerinden satışının artmasına sebep oldu. İş yoğunlukları ve bulundukları yer nedeniyle internetten alışveriş yapmak durumunda olan insanlar, yedek parça satan e-ticaret sitelerinden oldukça memnun. Diğer yandan, bu sitelerle tanışmadan önce alışveriş yaptıkları hiçbir yedek parçacıya tam olarak güvenemediklerini belirten birçok kişi internet siteleri hakkında olumlu yorumlar yapmaya başlayınca yedek parça satan internet siteleri, otomobil sahipleri tarafından yoğun ilgi görmeye başladı.

Binlerce araç sahibi arasında revaçta olan bu e-ticaret sitelerinin avantajları oldukça fazla. Hiçbir yedek parça firması bütün araç modellerinin parçalarına sahip değil fakat bu e-ticaret siteleri a’dan z’ye bütün parçaları sundukları gibi müşterilerin almak istedikleri ürünler hakkında bütün ayrıntılı bilgilere ulaşmalarını da sağlayarak akıllarında hiçbir soru bırakmıyor. Yine de üründen memnun kalmazlarsa iade edebiliyorlar.

Otomotiv sektöründe tüketicilerin en çok şikayetçi oldukları konulardan birisi de yedek parça tedarik sürecinin çok uzun sürmesi. Siparişlerini bir gün içerisinde ulaştırarak bu sorunu da unutturmayı başaran e-ticaret siteleri telefon, mail ve online olarak her an destekte bulundukları kullanıcılarının memnuniyetini oldukça üst düzeyde tutmaya çalışıyor. Bir ürün sipariş eden kullanıcı, ürünün hazırlanmasından eline geçen zamana kadarki bütün süreci takip edebiliyor.

Yedek parça sektöründe e-ticaret sitelerinin bu kadar çok tercih edilmesinde, piyasadaki yedek parçacıların daha fazla kar etmek için orijinal olmayan ürünleri çok uçuk fiyatlarla satmaları ise en büyük etken olarak gösteriliyor. Bu yüksek fiyatların farkında olan insanlar da araba alırken yedek parça fiyatlarına göre hareket etmek zorunda kalıyor. Yedek parça satan e-ticaret sitelerinin mağaza masrafı gibi maliyet artırıcı unsurları olmadığı için ürünleri düşük kar marjıyla piyasadan çok daha ucuza satmaları, e-ticaret siteleri arasında yedek parça sektörünün gün geçtikçe daha fazla ilgi görmesini sağlıyor.

Ancak bu yoğun taleple birlikte güvenilir olmayan birçok sitenin var olduğunu da unutmamak gerekir.

Güvenilirlik, hızlı teslimat ve uygun fiyat avantajlarıyla müşteri memnuniyetini ön planda tutmayı başaran, Türkiye’nin en çok satılan ve gözde markalarından olan Volkswagen ve Fiat gibi markaların dışında toplamda 41 farklı otomobil markasının yedek parçalarını bünyesinde barındırarak otomotiv yedek parça sitelerine liderlik yapıyor. Artık dükkan dükkan gezerek hem kaliteli hem de ucuz ürün aramaya gerek bırakmayan e-ticaret siteleri sayesinde, otomotiv yedek parça satın alabilmek için zaman ve lokasyon sınırlamaları ortadan kalkmış oldu.